02 september 2007

Æbletærte - Apfelpie

Denne form for æblekage bliver lavet efter humør og lyst og er bare noget af det nemmeste, der findes. Men en cirka opskrift ville være noget i denne retning:
Tag 1 kg æbler, skræl dem og skær dem i både. I en skål har du blandet ca. 100 g sukker (måske lidt mere, måske lidt mindre, alt efter hvor søde eller sure dine æbler er) med 1-2 spiseskefulde mel samt 1-2 teskefulde kanel (efter smag). Du kan eventuelt også tilsætte en håndfuld rosiner. I denne blanding hælder du dine æblebåde og vender dem godt rundt, inden du hælder det hele i et smurt ildfast fad. Svarende i størrelse til en stor springform eller tærtefad.
Til låget blander du 125 g smør med 125 g mel og 125 g sukker og rører det med håndpiskeren, indtil du har en grynet masse. Det kommer lige pludselig.. Hæl denne smuldredej på æblemassen og bag den ved 200 grader midt i ovnen i ca. 30-35 minutter, til æblerne er møre og dejen er smuk gylden.
Serveres lun med flødeskum eller creme fraiche til. En rest kan lunes i mikroovn dagen efter.



Dieser Apfelkuchen ist ganz einfach und lässt sich schnell vorbereite.
Ich nehme 1 Kilo Apfel, geschällt und in Scheiben geschnitten. In einer Rühschale wird ungefähr 100 g Zucker (eventuel etwas weniger oder mehr, kommt auf deine Apfeln an), 1-2 Esslöffel Mehl und 1-2 Teelöffel Zimt gemischt. Hierdrinne die Apfelscheiben geben und gut mischen.
Ein feuerfesten Form einfetten und hier die Apfelmischung verteilen.
Aus 125 g Butter, 125 g Mehl und 125 g Zucker einen Streusselteig rühren. Ich rühre immer mit der Handrührmaschine, es geht schnell. Den Streusselteig auf dem Apfelmischung verteilen und im Rohr bei 200 Grad 30-35 Minutten backen, bis die Apfelscheiben gar sind und die Deckel schön golden ist.
Lauwarm mit Schlagsahne oder Saure Sahne servieren.
Viel Spass :-).

7 kommentarer:

Angelikas quilts and knits sagde ...

Det rene guf :-)
Knus
Angelika

Unknown sagde ...

mmmmmmmhhhhhh lecker lecker, vielen Dank für Dein Rezept ich werde es ausprobieren und Dir erzählen wie es geschmeckt hat ;o))
Vielen Dank auch für Deinen Komentar ;o)))
LG
Sonja-Maria

angela sagde ...

Klingt gut das Rezept. Werde ich bestimmt mal ausprobieren.Angela

Hygge-Strik sagde ...

Den æbletærte skal prøves i aften.
Kh. Bebiane

wollsocke sagde ...

...gibt es morgen bei uns..werde noch ein paar zwetschgen dazugeben...wir haben so viele....und ich wrede es heute abend schon vorbacken.....hoffentlich schmeckt es dann auch noch gut....
dankeschön...
annette

Anonym sagde ...

Mmmmmm....lecker. Da läuft mir das Wasser im Mund zusammen, liebe Anne-Mette.
Köstlich! Vielen Dank für das Rezept,
liebe Grüße, Maartje

Ele sagde ...

Hallo Anne-Mette,
schon wieder so ein tolles Rezept! Da wir heuer viele Äpfel im Garten haben, werde ich es bestimmt mal ausprobieren!
Liebe Grüße nach Dänemark
von Gabriele