25 september 2011

Over-Nat-Boller

Hvad gør man lige, når veninderne beder om opskriften på de boller, som man netop har serveret for dem og deres mænd en søndag morgen og bollerne er bagt på slump?
Tjah, i aftes forsøgte jeg at gøre bollerne om og skrev ned undervejs. De er MEGET tæt på de boller, jeg serverede den søndag morgen.
 IMG_1666
OVER-NAT-BOLLER
1 dl 3 eller 5 kornsblandingen overhældes med 1 dl kogende vand og trækker til det er lunkent.
Tilsæt derefter
  • 10-15 g gær (1/5-1/4 pakke)
  • 3 dl koldt vand
  • 1 æg
  • 2 spsf. rørsukker/honning
  • 1/2 tskf salt
  • 1-2 tskf. kardemomme
Rør det godt rundt til gøren er opløst.
Tilsæt
  • 12-13 dl hvedemel
lidt ad gangen. Jeg rører dejen med en grydeske og tilsætter mel, indtil dejen nærmest vil sætte sig kugleformet om skeen. Hellere lidt for lidt end for meget, hvis du er i tvivl.
Låg på og i køleskab natten over.
Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir ved hjælp af 2 spiseskeer, som du dypper i vand mellem hver bolle. Jeg får mellem 9 og 12 store boller af denne portion.
Sæt pladen i KOLD ovn, midt i. Tænd varmluft på 200 grader og bag i 30 minutter.
Eller i forvarmet ovn, almindelig varme ved 220 grader i 17-20 minutter.
IMG_1665
Ich backe leidenschaftlich gerne unbd setze über Nacht gerne den Teig für frische Brötchen an. Falls du mein Rezept gerne ausprobieren möchtest, bitte ich dir ein Kommentar zu hinterlassen und ich werde das Rezept schnellsten übersetzen.
I love to bake bread. Very often I start the breads the evening before and am able to serve newly baked breads the next morning. If you want to try my recipe, please write me a comment and I will do my best to translate the recipe to you.

11 kommentarer:

Pia sagde ...

Tak for det, sødeste Anne-Mette :-)
Knus Pia

Elin sagde ...

Tusen takk for flott oppskrift! Tenkte på deg i dag, medan eg laga Ingers rugbrød. Kom over ei oppskrift eg fekk av deg for ei god stund sidan, på rugbrød. Men denne her må prøvast!

Helene Juul sagde ...

Man kan næsten dufte dem! Og dit bagværk plejer at være LÆKKERT. Knus

GittaS sagde ...

Hallo Anne- Mette,
vielen dank für das tolle Rezept.
Vieleicht probiere ich es morgen aus.
Einen schönen Wochenstart und liebe Grüße
Gitta.

Helle : sagde ...

Det lyder ganske lækkert :-) tak for opskriften!

Karin Grøn sagde ...

Hæ hæ- det er de boller sønnike i sin kollegietid kaldte scoreboller. Dem klarer man lige at lave inden man går i seng om aftenen, når man har en pige med hjemme og når hun så får varme boller på sengen søndag morgen- så har man scoret--- hæ hæ.

Camilla sagde ...

Tak for opskriften. Den må prøves en dag.

Bedstes Patchwork sagde ...

Tak for opskriften, jeg har jo smagt dine lækre morgenboller da vi var på træf og de var lækre.

angela sagde ...

Hallo Anne Mette, diese Brötchen würde ich auch gerne ausprobieren. ich würde mich freuen , wenn du mir dieses Rezept übersetzen würdest. danke und liebe Grüsse Angela

Tina sagde ...

Hej Anne-Mette

tak for opskriften. Jeg har lige bagt en pladefuld, og de dufter herligt. De skal nydes når mine 2 mænd kommer hjem.

knus Tina

Tina sagde ...

Hej Anne-Mette

tak for opskriften. Jeg har lige bagt en plade fuld af bollerne, og de dufter herligt.

knus Tina