Sider

29 juni 2011

Krydderurte salt

 IMG_9702
Uhm… jeg har flere gange tænkt på, at i år VILLE jeg ha’ sat krydderurte salt over igen. Det er nemt. Det er hurtigt. Det er billigt.  Det er en god værtindegave i et fint lille glas. Og så smager det. Og ikke mindst – jeg ved, hvor alle krydderurterne kommer fra. VORES have. I år er der bredbladet persille, kruspersille, oregano, timian, sar, rosmarin,løvstikke, salvie og basilikum i. Alt er hakket fint, blandet med groft middelhavssalt og pakket i et par sylteglas, som nu får lov at stå i en hjørne af køleskabet nogle uger eller måske endda 2-3 måneder, inden jeg tørrer urter og salt let i ovnen, inden det hele får en tur i blenderen.
IMG_9703
Ich wollte dieses Jahr unbedingt wieder Krautersalz selber herstellen. Erstmal geht es schnell. Es ist günstig zum machen. Es ist eine gute Mitbringsel und am wichtigsten ich weiss, wo die Kräutern alle sind ….aus unseren Garten. Ich habe ganz einfach von alles was genommen, feingehackt und mit Salz vermischt. In zwei grosse Gläser gefüllt und in einer Ecke im Kühlschrnak gestellt. Da bleiben die Gläser einige Wochen oder vielleicht sogar 2-3 Monaten stehen. Dann werde ich alles leicht im Rohr trocken und zum Schluss im Mischbecher und noch feiner zerkleinern.
IMG_9704
This year I wanted to make my own salt with herbes. It is so easy. It is inexpensive. It makes a nice little gift to bring along. And what to me is most important – I know that all the herpes come from OUR garden. It goes easily. I take from all the herbes (or do you call it spices?) in the garden, mince them and mix with salt. Now the salt/herpes are in two large canning glasses in the refrigerator for the next weeks or maybe even 2-3 month, before I will dry the salt a little and then mince it all again.
IMG_9705

14 kommentarer:

  1. Uhm det ser lækkert ud..tror da jeg skal prøve at lave det en dag.

    SvarSlet
  2. Hei Anne Mette!
    det ser deilig ut:)Jeg tror jeg vil prøve,har urter i hagen.
    Nå er quilteturen betalt,vi kommer til Ebeltoft i august:)Kommer du?
    Klem fra Linda :))

    SvarSlet
  3. Jeg var jo den glade modtager af et glas og sukker efter saltet lige siden sidste krumme belv spist :-)
    knus
    Angelika

    SvarSlet
  4. Hei Anne Mette!
    Die Idee mit dem Kräutersalz klingt sehr verführerisch. Wenn ich das selbst machen will, wie lange und bei welcher Temperatur muss ich das Salz trocknen?
    Viele Grüße
    Petra

    SvarSlet
  5. Hallo Anne-Mette,
    vielen dank für den tollen TIP.
    Liebe gr. Gitta

    SvarSlet
  6. Ih, det har jeg ikke tænkt på før ...jeg har mange krydderurter i haven, så DET skal jeg prøve :o)
    Som du siger : så ved man også hvor urterne kommer fra !

    Knus Ingrid

    SvarSlet
  7. Auja! Eine schöne Idee!!
    Meine Tochter hat ganz viele Kräuter in Ihrem Garten, da werde ich morgen gleich ernten!

    SvarSlet
  8. Hvor ser det godt ud. Spændende.

    SvarSlet
  9. Fabulous! Going to try this.
    Thanks for sharing.

    SvarSlet
  10. Hjemmelaget og selvdyrket urteblanding er så absolutt det beste!
    Denne sommeren dyrker jeg ikke noe selv, får heller ikke tid til å bake surdeigsbrød. Tiden strekker ikke til pga. mye jobbing.

    SvarSlet
  11. Mai Kristiansen1:07 PM

    Kære AnneMette.
    Jeg følger "stadig" ivrigt med, på din dejlige blog.
    Du er utrolig inspirerende - både hvad håndarbejde angår, men så sandelig også omkring gastronomien.
    Tusind tak for en dejlig blog.
    Knus Mai

    SvarSlet
  12. Huhu Anne-Mette,
    magst du mir sagen was für Kräuter du verwendest? Die Idee ist klasse und ich würde es gerne mal probieren.
    Und jetzt lasse ich gerne hier mal wieder einen lieben Gruß da.
    Ich kann ja nicht immer nur mal vorbei schauen und nichts schreiben. ;)
    Und ich komme sehr gerne hier zu dir. Dein Blog macht mir immer viel Freude.
    Herzliche Grüße

    Barbara

    SvarSlet
  13. Det ser sørme lækkert ud, jeg har også flere gange lavet kryddersalt, men det er længe siden, det var gået helt i glemmebogen, men nu må jeg da lige have gang i noget igen, godt du lige kunne genopfriske for mig.

    SvarSlet
  14. Thank you very much for sharing this tip with us, I have not seen this before, I must try it!

    SvarSlet

Tusind tak for din kommentar.
Vielen Dank für deine Grüsse.
Thank you so very much for posting a comment.