10 oktober 2007

Quiche spinat-champignon

I går havde jeg absolut ingen ide om, hvad jeg skulle sætte på bordet til aften - udover at jeg skulle bruge de 250 g champignons, som stod i køleskabet. Efter en rundtur på nettet hvor jeg hentede inspiration, endte det med denne tærte.

Bund
  • 125 g smør
  • 225 g hvedemel
  • en sjat vand (½-1 dl)

Fyld

  • 500 g frossen spinat
  • 250 g friske champignon i skiver
  • 100-150 g skinke/en rest hamburgerryg i tern
  • 6-8 soltørrede tomater, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 løg, finthakket
  • salt og peber
  • timian eller oregano, efter smag
  • 3 æg
  • 3 dl minimælk
  • 100 g reven ost

Ælt ingredienserne til bunden sammen med let hånd og tilsæt kun lige så meget vand, som er nødvendigt for at få dejen til at hænge sammen. Rul dejen ud mellem to lag bagepir og læg den direkte i tærtefadet (26-28 cm) uden at smørre fadet. Stil det på køl, mens du gør grøntsagerne klar.

Start med at få tøet spinaten op - jeg lod den første ligge et par timer i et dørslag og derefter fik den en tur i en gryde ved mellemvarme. Hæl spinaten i dørslag igen og pres væden ud af den.

Svits løg, hvidløg og champignon ved fuld varme til væsken er fordampet. Tilsæt skinke, tomater og spinat. Varm igennem og smag til med krydderier.

Forbag bunden i 10 minutter ved 200 grader midt i ovnen.

Fordel fyldet på bunden.

Rør æg, mælk og ost sammen - tilsæt salt og peber og fordel massen over bund og spinatfyld.

Bages videre ved 200 grader i ca. 30 minutter.

Serveres med en grøn salat - vi fik hjertesalat med tørrede abrikoser, tranebær og salatrosiner og den bedste købedressing (efter vores mening) Irma's Cæsar dressing.


















Gestern hatte ich keine Ahnung was ich kochen sollte. Nur wusste ich, dass ich die Packung mit 250 g Pilze verwenden wollte - ich hasse, wenn ich was wegwerfen muss. Also habe ich auf's Internet gestöbert um Inspiration zu holen. So gab es abend Quiche mit Spinat und Pilze.

Teig

  • 125 g Butter
  • 225 g Mehl
  • 50-100 ml Wasser

Zutaten schnell zusammenkneten und zwischen Backpapier ausrollen und im feuerfesten Form legen (26-28 cm Durchmesser) - du brauchst den Form nicht einzufetten. Im Kühlschrank stellen während die anderen Zutaten vorbereitet werden.

  • 500 g TK Spinat
  • 250 g frische Pilze in Scheiben
  • 100-150 g Schinkewürfeln
  • 2 Knoblauchzehe, feingehackt
  • 1 Zwiebel, feingehackt
  • 6-8 Tomaten, getrockneten und feingehackt
  • Salz und Pfeffer
  • Thymian oder Oregano
  • 3 Eier
  • 300 ml Milch
  • 100 g Käse

Spinat auftauen und kurz wärmen, so dass du die Feuchtichkeit gut ausdrücken kann. Knoblauch, Zwiebel und Pilze bei hohen Hitze anschwitzen. Tomaten, Schinke und Spinat zugeben und mal durchwärmen. Mit Salz, Pfeffer und Thymian abschmecken.

Boden vorbacken - 10 Minutten bei 200 Grad.

Die Gemüsemischung draug verteilen.

Eier, Milch und Käse verrühren und zum Schluss draufgiessen. Weiterbacken bei 200 Grad für ungefähr 30 minutten.

Mit Salat servieren. Ich habe hier Herzsalat (?), getrockneten Rosinen,Moosbeeren und Aprikosen genommen.

Guten Appetit.

Ingen kommentarer: