06 september 2009

Chutney

Sønnen og svigerdatteren meldte, at blommerne vist var ved at være modne. Uhm, jeg drømte allerede om blommekage, blommesaft, blommemarmelade og blommechutney. Vi plukkede 2 kilo blommer til en omgang chutney, da blommerne godt kunne tåle et par dage mere på træet og lidt mere sol. Det er blevet til 6 herlige glas chutney af den allerbedste slags. Nemlig den hjemmelavet. Opskriften er den samme som altid...den fra Tørsleffs Den lille Grønne.


Sohn und Schwiegertochte teilten mit, dass die Pflaumen wohl reif waren. Sie können aber noch ruhig ein paar Tagen am Baum sitzen bleiben um ganz reif zu werden. Trotztdem haben wir 2 Kilo gepflückt aus den ich gerade einen herrliche Chutney gekocht habe. Es gibt nicht besseres als das selbstgekochtes.
Today I went to my son and daughter in law to pick up some plums. Well, we just picked 2 Kilos as the lums will be much better, if we wait a week or so. Then I will go again and get some for jam and cakes.
I made chutney from the plums today and am allready looking forward to tast it. I love the chutney and I cook it the same way everytime.

8 kommentarer:

Karin Grøn sagde ...

Uh hvor der syltes i de små hjem. Jeg startede ud i morges med at bede sønnike og farmand - så får de nemlig lavet noget begge to- at plukke et par spandfulde af vores milliarder af mirabeller. Det blev til ikke mindre end 9 l saft før det blev sukret, så nu har jeg ikke en eneste tom vin eller saftflaske eller sylteglas i hele huset, men det smager fantastisk.

Lenesquilt sagde ...

Det lyder rigtigt lækkert.

Linda sagde ...

Hei Anne Mette!Ja vi skulle treffes litt lenger,det hadde vært
fint med en lang prat.
Men kos å treffes var det.
Så herlig å lage gode ting til å putte på glass,deilig.
Jeg laget eplesyltetøy og rundstykker på jobb på torsdag.
De eldre setter pris på det.
Jeg jobber som Aktivitør/beskjeftigeveileder tror jeg det heter på dansk.
Søte muffins du har bakt.
Ha en fin søndagskveld og god uke!
Klem fra Linda :))

Elin sagde ...

Dette ser kjempegodt ut! Har aldri smakt slikt...

mausimom sagde ...

Du hast recht! Selbstgekocht ist das Beste! Zu welchem Gericht esst ihr Pflaumenchutney?

Anne-Mettes Oaser sagde ...

Wir essen das Pflaumenchutney zum Gerichten mit Curry. Das schmeckt so lecker.

Ele sagde ...

Du lässt auch wirklich nichts verkommen liebe Anne-Mette...dein Chutney sieht lecker aus und passt bestimmt zu allerhand Gerichten.
Es geht doch nichts über selbst Gepflücktes und Eingekochtes!

Liebe Sonntagsgrüße
sendet Gabriele

filzchen sagde ...

Liebe Anne-Mette,
es duftet bis hierher!
Ich bin auch sehr fleißig am Marmelade kochen und der Pflaumenkuchen ist leider viel zu schnell gegessen.
Hab noch einen schönen Abend und danke dir für deinen netten Kommentar.
Herzlichst
Barbara