Det ligger fast hvert år hos mig. I løbet af marts/april tager fanden ved mig og jeg gør nogle i hærdige forsøg på at få tømt fryseren for de sidste bær fra året før. I år startede sæsonen i dag! De sidste blåbær er endt i 4 glas. En enkelt pose rabarberstykker har fået selskab af jordbær, hindbær og en lille sjat ribs i gryden. I fryseren ligger der stadig temmelig mange solbær, ribs og brombær. Af nogle af brombærene vil jeg forsøge at lave en portion gele. På den måde kan vi undgå kernerne. Ligger du inde med en spændende eller god opskrift på noget med brombær, så må du meget gerne skrive. Ny inspiration er altid velkommen. Solbærene bliver nok “bare” til syltetøj og måske et par glas gele. Ribsene, tjah, måske laver jeg ribssaft igen. Det var lækkert sidst. Hvor er det så lige, jeg har den opskrift?
It happens every year about this time, somewhere in march or april. I start canning to use up the last fruits in the freezer, before al the new fruits start coming. This year this canning started today. The last bilberries ended up in 4 glases. The rhubarbs are in good company with some strawberries, raspberries and a little red currant. Now I have to figure out what to do with the rest of the red currants, the black currants and the blackberries.
Das ist das gleiche jedes Jahr. Im Laufe März/April geht es los und ich versuche das Obst von letzten Sommer zu verwenden, bevor es neue Obst gibt. Heute habe ich den Anfang gemacht. Aus die letzten Blaubeeren sind 4 Gläser Marmelade geworden. Die letzten Rhabarber wurden von Erdbeeren, Himbeeren und eine kleine Tüte Rote Johannisbeer im Kochtopf begleitet. Jetzt bin ich am überlegen was ich mit den letzten Rote Johannisbeer, die Brombeeren und Schwarze Johannisbeeren machen soll.
10 kommentarer:
Oj,så flink du er Anne Mette.
Her ligger der plommer i fryseren ennå.I dag bakte jeg litt havreflarn,men jeg må passe på med ny ovn,for et brett ble brent.
Ha flotte vårdager.Klem fra Linda:)
UHM...det ser sørme lækkert ud med alle de dejlige hjemmelavede syltede ting.
Oooh, sooo lecker!
Aus den anderen Früchten könntest Du vielleicht einen feinen Likör machen.
Ich mag sehr gerne selbstgemachte Marmelade und zu Weihznachten verschenke ich gerne Likör.
Ærgerligt du ikke har flere hindbær, for så kan du lave en forrygende marmelade af hindbær ribs- såkaldt dronningemarmelade eller alliancemarmelade af solbær hindbær og ribs. Brombær synes jeg er lidt svære da de er lidt fade i smagen og mangler syre, men måske kan du koge en hel citron og blende den med lige så meget sukker- det smager skønt alene men jeg kunne forestille mig at det kan blandes med brombærmaelade og give noget spændende. Det mangler nemlig syre - citronen koges bare i almindelig vand i 45 min og blendes med samme mængde sukker- men det er ikke afprøvet undtagen i mit hoved. Bare en ide.
Det lyder bare helt nydeligt med hjemmelavede syltede bær. Jeg burde følge dit eksempel for bær bør vel næppe ligge i fryseren i årevis.....
Jeg har nogen rips som må nærme sig 3 år!
Tror faktisk at jeg i tillæg kan byde på kirsebær. Rips og kirsebær, hmmm, er det en blanding?
Das kenn ich, auch ich bin dabei meine
Vorräte vom letzten Jahr zu verarbeiten.
Bei mir wird es aber hauptsächlich Gelee.
LG Gitta
Hej Anne-Mette,
min opskrift stå altid bag på syltesukker-pakken, derud over tilsætter jeg et lille brev citronsyre når jeg laver gelé.
Kan man egentlig få disse små breve med citronsyre i DK? Hvis ikke så sender jeg gerne et paar. Se på min syltemåde har man mere tid til at sy og det smager ganske udemærket.
kh
Bente
åh, Anne-Mette jeg må have tømt også, jeg har stadig svedskeblommer,rabarber, brombær og lidt jordbær og hyben i fryseren.
Tak for påmindelsen :o)
Knus Ingrid
auch in meinem Froster warten noch Früchte danke fürs Erinnern
Det ser rigtig lækkert ud. Så flittig du er. Hjemmelavet gele eller marmelade smager bare skønt.
Send en kommentar