15 april 2014

Atter i Havtornens Rige

057

En dejlig uge i Havtornens Rige er forbi. Vi fik ladet batterierne op, blev blæst igennem og nød den fantastiske natur på vores daglige ture i området.

Eine wunderbare Woche ist vorbei und wir haben die fantastische Natur täglich auf unseren Spaziergänge genossen.

082

Havtorne fra sidste år lyser endnu fint på buskene i solen.

Sanddorn von letztes Jahr leuchtet noch schön in der Sonne.

064

Det er et MUST, at vi tager fotos på bænken, når vi er gået turen langs stranden til Lønstrup.

Ein Foto auf dem Bank ist ein MUSS. Wird jedes mal geknippst, wenn wir bis Lønstrup am Strand entlang gelaufen sind.

080

Af en eller anden årsag er jeg bare så begejstret for denne garage og især for dørene – selv om mit hjerte bløder lidt over, at det ikke er holdt bedre ved lige. Det er så fint et håndværk, som fortjerner bedre, synes jeg. Nu fik jeg det foreviget i år.

Dieser alter Schuppen hat mir immer so gut gefallen. Die Türen sind so fein gemacht und so tut es mir leid, dass sie nicht Pflege bekommt wie verdient. Heuer hat mein GöGa Fotos davon gemacht.

092

Bådene eller kutterne på stranden er også indbegrebet Lønstrup i min verden.

Die Kutter/Schiffe am Strand gehört für mich auch zu Lønstrup.

093

Jeg bliver aldrig træt af at se på vandet, på bølgerne og kors hvor fik vi taget mange fotos lig dette.

Nie werde ich müde das Meer zu betrachten, die Wellen und was haben wir ans Foto wie diese geknippst.

005 (2)

De gik her før os, fuglene og efterlod fine spor i det våde sand.

Sie waren hier bevor uns, die Vögel und habe fine Spuren im nassen Sand hinterlassen.

008 (2)

Ups, der ligger et. Og et mere …så hang vi på den og gik med rumperne i vejret og kikkede efter rav. Formiddagen efter en god gang blæst. Ti minutter og så havde vi fundet disse fine stykker rav.

Da liegt ein Stück, da noch eine …. und dann ging es los. Wir haben nach Bernstein gesucht und haben innerhalb 10 Minutten diese kleine Sammlung gefunden.

076

Mit morskabsbudget var brugt op efter en heftig soldetur i Hjørring og dagen efter i Hirtshals, da jeg på vores tur til Lønstrup så denne jakke. En lækker overgangs sag. Vupti stod jeg i butikken og den var da rigtig pæn til mig. Så den kom også med hjem.

Ich sollte gar nicht mehr kaufen. Ich hatte schon in Hjørring und Hirtshals tüchtig zugeschlagen als ich in Lønstrup diese Jacke sah. Schnell rein und die Jacke war gerade richtig für mich. Ich brauchte keine Minute und so kam sie mit mir nach Hause.

021 (2)

I Hjørring ligger en cafe/værested. Hyggeligt og med fine kreative ting. Vi tog kaffen og en bolle i cafeen og faldt over et par små filtede punge, som lige passer til mobiloplader og høretelefoner.

In Hjørring gibt es eine Cafe und ein Drop-In-Zentrum (ich weiss nicht, ob das wort korrekt ist) und hier gibt es viele kreative und handgemachte Sachen zu kaufen. Nach eine Tasse Kaffe und Käsebrot haben wir uns zwei solche kleine Täschchen ausgesucht.

100

To dage inden afgang kom der en forespørgelse på forårs/sommertrøjer til farmors guldklumper. Heldigvis havde jeg fri og fik købt garn til mindstepigens trøje, som i mellemtiden er helt færdig og der er hentet frisk forsyning garn til storesøsters trøje. Et godt feriestrikketøj.

Zwei Tage vor der Abreise nach Nordjütland kam eine Anfrage, ob Oma für die beiden Prinzessinnen Sommerstrickjacken stricken kann. Schnell Muster ausgesucht, ab ins Wollladen und so konnte ich die Jacke für Sofie während des Urlaubs stricken und heute habe ich Nachschub geholt, damit ich Lauras Jacke anfangen kann.

002

Mug ruggen har intet med ferien at gøre, men var en god-bedring-gave til min veninde Helene. Vi var en flok, som overraskede Helene med en lille regn af mug rugs.

Dieser Mug Rug hat gar nicht mit dem Urlaub zu tun. Habe ich vergessen zu zeigen. Der Mug Rug wurde als eine kleine gute Besserungs Gruss für meine Freundin Helene genäht. Wir waren eine kleine Gruppe von Mädels, die Helene üverrascht haben.

 

10 kommentarer:

Bedstes Patchwork sagde ...

Dejlige fotos du har taget fra en skøn egn, Løkken der elsker jeg også at komme, dejligt med en masse gode indkøb,
God påske til dig og dine
Hanne

2ne sagde ...

Deilig med våren - fine bilder.

Helene Juul sagde ...

Har aldrig været i Lønstrup, men der ser skønt ud. Trist at det er sidste gang i DET hus for jer, når I nu er så glade for det.
Lækkert med lidt nye klude til kroppen også. Jeg kan huske, da jeg havde små børn og besøge veninde i Nordjylland (dengang boede vi jo i Kbh). Så handlede jeg altid helt vildt ind af tøj til ungerne, når vi besøgte hende, for priserne lå væsentlig lavere end i Kjøwenhavn.

Anne-Mettes Oaser sagde ...

@Helene, ja, det var med blandede følelser, at vi kørte derfra, men vi har været ude og kikke på andre sommerhuse i området :-). Så tilbage ... det kommer vi med sikkerhed.
En del af priserne er lavere, men vi synes også, at servicen i butikkerne er anderledes end her på Djævleøen ;-)).

Kari sagde ...

Det lyder som om I har haft en rigtig dejlig tur. Jeg vil give dig helt ret i, at der er noget helt specielt ved vand. Selv om man har set det flere gange, så er det alligevel fascinerende. Og lidt lækre indkøb er bestemt ikke af vejen.

Linda sagde ...

Å, for noen skjønne bilder fra Lønstrup og omegn.Sjarmerende liten by.Ha en fin påske! Klem fra Linda.

Angelikas quilts and knits sagde ...

hej kære Anne-Mette,
tak for de fine billeder som fik mig til at længes efter Vesterhavet. Og så lærte jeg noget nyt, for jeg var ikke klar over hvad havtorn hedder på tysk :-)

knus
Angelika

Radka sagde ...

It sounds like you had a wonderful trip :-)
x

Helene Juul sagde ...

Forresten, SUPERLÆKKER garagedør. Kunne lige se en quilt fotograferet op af den. Ja, men er jo lidt "miljø-skadet" ;-) Knus

Peg - Happy In Quilting sagde ...

Lovely photos...