08 februar 2015

Genbrug

002 (2)

I 2011 strikkede jeg “dette” halsrør. Blot var det dengang længere og indeholdt midt inde en stribe med gråt bundgarn. Efter adskillige ture i vaskemaskinen var dette stykke helt fast, hårdt og sammenfiltet. Jeg kunne enten smide halsrøret ud eller genbruge det. Trods alderen og til trods for at det blot var strikket af rester, så pillede jeg 2/3 af røret op, klippede det filtede stykke op, fik maskerne på rundpind og strikkede så alt det optrevlet garn plus en smule mere op.

Recycling from an old cowl knitted in 2011, which didn’t look good after several times ind the washing machine.

Wiedeerwervertung von einem ehemaligen Cowl, das nach etliche Touren in der Waschmaschine nicht mehr gut aussah.

024

På Puttetæppe bloggen var der i januar en gættekonkurence, som jeg på forunderligvis vandt. Der skulle gættes på, hvor mange blokke af 2014-blokken der ville være kommet pr.1.2.15. Mit gæt lå tættest med blot 10 blokke til forskel. Gevinsten var mønster på 2015 puttetæppe blokken, men derudover fulgte også stofkit med til f.eks. at sy denne blok. Du kan læse mere om puttetæpper her.

013

Uhm, jeg kan rigtig godt lide chutney til karry retter. Men ikke købechutney, da jeg generelt ikke bryder mig om den konsistens de har. Nej. må jeg så be’ om en god hjemmekogt chutney. Denne gang blev der kogt med sveskeblommer fra fryseren sammen med løg, æbler og rosiner. Nu har vi chutney til en masse gange, selvom et enkelt glas forlod parcellen sammen aften, som det var kogt.

017

Ich esse gerne Chutney, wenn wir etwas mit curry essen. Aber mir gefallen die gekauften Chutneys nicht besonders gut. Ich koche mir sie lieber selbst. Diese habe ich mit Pflaumen aus der Gefriertruhe sowie Apfelstücke, Zwiebeln und Sultaninen gekocht. Lecker lecker.

I love to eat Chutney when we eat something with curry, but I don’t like the one, you can buy. Maybe I am oldfashioned, but I love to cook my own chutney and this time I have used some plums, appels, onions and raisins. Just so great tasting.

019

Dagene bliver lysere og før vi ved af det, er det atter drivhus-tid. Glæde ….

Die Tagen werden hellere und auf ein mal ist es wieder Treibhaus-Zeit. Freude ……

The days are getting longer and before we will know, it will be time to start the greenhouse-time. Joy and happiness.

5 kommentarer:

Angelikas quilts and knits sagde ...

hej kære Anne-Mette,
godt gået med halsedissen ! Jeg havde nok valgt den nemme vej og strikket en ny :-)

knus
Angelika

Sarah sagde ...

Søde svigermor! Det er den skønneste chutney du laver. Vi er meget glade for vores glas:-)

Marle sagde ...

Hm, Chutney! Wir essen auch nur selbst gekochtes Chutney oder Marmelade.
Deines sieht lecker aus!
LG
Marle

Helene Juul sagde ...

Søde veninde. Jeg kunne ikke lade være med at smile, da jeg læste dit blogindlæg. Du er hvad man med et engelsk ord kalder for "frugal". Det kan oversættes med ord som sparsommelig, mådeholden, økonomisk, men i den positive betydning at du får en masse ud af det du har. Derfor piller du op og laver om, derfor er du en person, der elsker at bage, henkoge og kokkerere ... og du går jo til selve livet på samme måde. Beundringsværdigt!
Jeg er i dag iført et par af dine hjemmestrikkede sokker. Dem har jeg en del af ... og jeg NYDER dem og tænker på dig, hver gang :-)

knus

Ingrids strik og patchwork sagde ...

Hej Anne-Mette
Genbrug er dejligt...og det er en god fornemmelse at få noget ud af noget,der så ud til at skulle kasseres. :)
Jeg laver også egen chutney, men mest af æbler,da jeg har en hel del af dem hver år.
Knus Ingrid