16 marts 2008

Mundskænk - Mundschenk

I aftes havde jeg dækket tebord og stillet kage ind, mens Lars og Hans var ude at gå med Jassu. Hjemme igen kunne Jassu ganske enkelt ikke stå for den nybagte kage på bordet - det er aldrig sket før! - haps....da jeg kom ind i stuen, stod han og slikkede sig om munden og på fadet stod der 3 enkelte stykker tilbage. Han var ikke i kridthuset hos mig resten af aftenen; men hertil morgen kunne jeg alligevel ikke lade være med at smågrine over det ....mundskænken Jassu er han blevet døbt.
Kagen er en chokoladekage fra bogen af Alette Bertelsen "Kager der smager og andre søde sager". Cremen ovenpå er en mokkacreme, som jeg har haftopskrift på, siden jeg var teenager ...vi fik ofte en chokoladekage med denne creme hos min veninde Vibeke....flormelis, lidt smør, lidt kogende vand, lidt vanille og lidt nescafe og så ellers et drys kokosmel tilslut.

På opfordring - opskriften på Mokkacremen (portionen rækker til en bradepandestørrelse).

Du skal bruge

  • 300 g flormelis
  • 4 spsk. smør
  • 4 spsk. kogende vand
  • 2 tskf. pulverkaffe
  • 2 tskf. vanille

Det hele piskes godt sammen og smøres på den bagte og afkølet chokoladekage og drysses med koksmel tilslut.





Gestern war Jassu unser Mundschenk.....ich hatte den Tischgedeckt während Lars und Hans mit Jassu spazierengingen. Den Schokokuchen hatte ich auch auf dem Tisch gestellt, weil Jassu nie Kuchen vom Tisch genommen hat. Aber gestern war der Kuchen wohl zu schön. Als ich im Wohnzimmer hereinkam, stand er da und hat schon 5 Stücke heruntergeputzt und sah sehr zufrieden aus ....aber nur bis er mich sah!

Ich hatte einen guten Schokokuche gebacken und oben drauf eine Moccacreme. Das Rezept für diese Creme habe ich schon seit meinem Teenagerjahren, wo wir sehr oft so einer Kuchen bei meiner Freundin Vibeke bekammen. Die Creme wird aus Staubzucker, Vanille, etwas Butter, kochendes Wasser und Nescafe gemacht und schmeckt herrlich.

Auf Wunsch kommt das Rezept für die Moccacreme - dieser Portion reicht für ein Blechkuchen.

Du brauchst
  • 300 g Staubzucker
  • 4 Essl. Butter
  • 4 Essl. kochendes Wasser
  • 2 Teel. Nescafe(trocken)
  • 2 Teel. Vanillezucker

Alles gut zusammen rühren und auf dem erkaltenen Schokokuchen schmieren. Zum Schluss mit Kokosraspel bestreuen.





















6 kommentarer:

Angelika sagde ...

Det er da fordi han er en klog hun der kan taelle ! Dig og Lars og Hans = 3. Hvem skulle de andre stykker ellers have vaeret til ?
Knus
Angelika

Anne-Mette sagde ...

Ja selvfølgelig :-) ...Jassu kan tælle. Det var slet ikke faldet mig ind...fnis....

Kaffeetante64 sagde ...

Hallo Anne- Mette,

tja so ist das halt mit den lieben Tierchen.... und jetzt hast du mir die Nase langmecht mit dieser Kaffee-Creme, Hast du da mal das genaue Rezept für mich?

LG Michaela

Lapplisor sagde ...

" Kannst Du diesen Augen etwas abschlagen " er guckt doch so niedlich - bitte gib ihm auch den Rest vom Kuchen ;o)
Liebe Grüsse, und Danke fürs Rezept ... ich werde ihn mit " Anne-Mettes-Hundekuchen " eintragen *lol*
Barbara

Lone sagde ...

Kagen ser bare rigtig lækker ud, så jeg kan da godt forstå, at jassu også gerne ville smage. Ja og når man ikke bliver budt, så må man selv ta' ;-D

lille stofhus sagde ...

Das sieht ja lecker aus. Klar, das Dein Hund nicht widerstehen konnte.
LG Gela