Jeg har sat endnu en portion salt over. Italiensk inspireret.......salt, persille, basilikum, rosmarin, oregano og et smule hvidløg. Nu skal det blot trække, tørres og blendes.
På opfordring uddyber jeg lidt nærmer, hvad jeg gør. Jeg tager, hvad jeg har af krydderurter og hvad jeg har lyst til. Hakker det hele fint og blander krydderurterne med groft middelhavs salt - mængder...tjah..i rummål tager jeg ca. 1 del urter og 2 dele salt. Det hele pakkes tæt i et sylteglas, som stilles i køleskabet, hvor det nu skal stå et par måneder og trække, inden jeg fordeler salt-krydderurter på bageplader, som derefter bliver tørret ved lav vame i ovnen. Efter afkølingen vil jeg blende det og fylde mit kryddersalt på små glas.
Jeg har læst om det i flere tyske blogs og har nu to saltblandinger stående i køleskabet.
Ich habe mehr Salz angesetzt. Diesmal italienisch inspiriert. Ich habe Petersilie, Rosmarin, Oregano, Basilikum und ein wenig Knoblauch....ich freue mich schon drauf.
Ich gebe frische Kräuter feingehackt zum Salz. In Glas füllen und fest drücken ...dann ab in Kühlschrank für ein paar Monaten. Auf Backpapier verteilen und bei niedriger Hitze trocknen lassen. Zum Schluss vermahlen.
6 kommentarer:
Å kor deilig! Du må forklare litt meir detaljert korleis du gjer det og korleis du bruker det...
Du er kjempeflink!
Hmmm, das sieht lecker aus. Gibst Du die frischen Kräuter in das Salz? Wird das nicht klumpig?
LG Conny
Ej hvor lyder det dejligt, tak for rådet ! :-)
Sikke en god idé, at få omsat nogle af de dejlige krydderier. Jeg har også nogle i haven, og din idé er hermed stjålet, tak for den!
Das klingt ja toll....ich liebe italienische Kräuter!! Man kann so bestimmt auch italienische Kräuterbutter machen...hmmm..
Liebe Herzblattgrüße
Iris
Danke für das tolle Rezept, das werde ich sicher einmal ausprobieren. Ich hab momentan so viele Kräuter im Garten.
Liebe Grüße, Petra
Send en kommentar