06 juni 2017

Og det var maj ….

…..som jeg først skriver om her i starten af juni. Her er blevet syet på min Mrs.Billings – men endnu ikke noget foto – jeg hat hæklet mundservietter og strikket en lun vinter sweater færdig. Nårh ja og så røg der også et par sokker af pindene.

IMG_9001 (2)IMG_9008IMG_9018

Garnet har ligget længe på mit lager. Det er fra Garnudsalg og er deres CottonWool. Jeg har strikket en bluse i det garn efter en gratis opskrift, ligeledes fra Garnudsalg. Det er samme grundmønster (eller næsten), men kombineret med Annette Danielsens mønster Sort Is fra bogen Grønland. Alt og jeg mener alt garn på nær 20 cm er brugt – hertil regnes så også de 25-30 gram,som hundepigen Karla under et besøg fornøjede sig med. Blusen er strikket på pind 3 og 4,5.

IMG_5718IMG_5719IMG_5720

I slutningen af april havde jeg brug for et bil-strikketøj. Et lille og nemt strikketøj til brug undervejs, da vi skulle til Nordjylland. Igen blev garnet plukket fra mit lager. Et skønt Lana Grossa Meilenweit Cotton – det er så lækkert. Godt at strikke i og skønt at have på og ikke mindst – sokkerne holder formen. Strikket på pind 2,5 (min ynglingspind til sokker) med 60 masker. Det lille mønster fandt jeg på garnbutikken Wollsucht’s Instagram side.

IMG_5796IMG_5797

I maj måned var der også brug for noget bil – håndarbejde. Denne gang i form af et hækletøj til en tur frem og tilbage til Als. Her fik jeg hæklet 2 mundservietter og igen var garnet plukket fra mit lager – et merceriseret bomuldsgarn.

IMG_5777IMG_5778IMG_5779IMG_5780IMG_5787

Turen til Als skyldtes at jeg sammen med en veninde skulle på fuldkorns bagekursus på Skærtoft Mølle. Jeg kan stadig føle mig helt flyvende af begejstring, når jeg tænker tilbage på dagen. Vi æltede, strakte dej  æltede og bagte i stive 6-6,5 time. Vi havde 5 forskellige fuldkornsdeje mellem hænderne. Det ene brød mere lækkert end det andet. Jo da, her bages fuldkorn og med de nye opskrifter, som nu afprøves hjemme.

6 kommentarer:

Kisser sagde ...

Hvor er blusen blevet flot.
Glæder mig til at høre mere om bagekurset :-)

Angelikas quilts and knits sagde ...

Blusen er kanonflot ! Den står også på min efterhånden meget lange liste :-)
Og bagekurset vil jeg meget gerne høre mere om :-)

knus
Angelika

PeJott sagde ...

Oh, Anne Mette, was für ein wunderschöner Pullover. Tolles Muster und tolle Farbe.
Liebe Grüße, Petra

Elin T. Grov sagde ...

Dette var eitt interessant blogginnlegg! Nydelig jakke! Skulle gjerne høyre meir om bakekurset. Sender du ein mail?

Gudrun sagde ...

Vilken vacker tröja!!
Blir riktigt avundsjuk på kursen du gått. Sådant bröd är ju så läckert. Lycka till med baket och skicka gärna lite till Öland:-)))
kram Gudrun

Radka sagde ...

I love the sweater, beautiful blue!
xx