- 50 g gær
- 2 dl vand
- 1½ dl minimælk
- 3 tskf. rørsukker
- 1 tskf. salt
- ½ dl olie
- 1 æg
- 1 håndfuld speltflager
- 1 håndfuld havregryn
- 100 g pizzamel
- ca.500 g hvedemel.
Rør gæren ud med lunkent vand, tilsæt mælk, sukker, salt, olie og æg. Rør sammen. Tilsæt derpå speltflager, havregryn og pizzamel og slut med at tilsætte hvedemelet. Tilsæt kun så meget mel, at du står med en smidig ikke-klæbende dej. Ælt grundigt og stil dejen tildækket til hævning i ca. ½ time eller til dobbelt størrelse. Slå dejen ned. Del dejen i 12 lige store dele og form dem til boller, som trykkes flade (1-1½cmi højden) og lad dem hæve i ca. ½ time. Varm ovnen op til 225 grader. Bollerne pensles med mælk og drysses med lidt havregryn, inden de sættes midt i ovnen og bages 11-13 minutter.
God fornøjelse.
Hast du Lust selber mal Brötchen für Burgers zu backen? Habe ich heute getan; ich backe gerne und finde, dass das Brot viel besser schmeckt. Für 12 Brötchen habe ich folgendes gebraucht:- 50 g Hefe
- 200 ml lauwarmes Wasser
- 150 ml Milch
- 3 Teel. Rohrzucker
- 1 Teel. Salz
- 50 ml Öl
- 1 Ei
- 1 handvoll Haferflocken
- 1 handvoll Dinkelflocken
- 100 g Pizzamehl
- ungefähr 500 g Weizenmehl.
Aus den Zutaten einen Hefeteig vorbereiten. Nur so viel Mehl nehmen wie nötig und den Teig gut durchkneten. 30 Minuten zugedeckt gehen lassen. Den Teig in 12 teilen und Brötchen formen. Auf dem Blech legen und flach drücken (1-1½ cm hoch) und zugedeckt nochmals 30 Minuten gehen lassen. Mit Milch bestrichen und ein paar Haferflocken drauf bestreuen.
Bei 225 Grad für 11-13 Minuten mitten im Ofen backen.
Gutes gelingen und viel Spass.
1 kommentar:
Ich sehe schon ,ich brauche Urlaub um alles aus zu probieren. Du hast schöne Ideen. Vielen Dank und ein schönes Wochenende
Sonja-Maria
Send en kommentar