Kalkunbrystet blev smurt med 2-3 spsk. flydende honning, drysset med timian, salt og peber og derpå dækket til med baconskiver (ca. ½ pakke) og lagt i et ildfast fad. 200 grader i ovn 45-60 minuter. I et andet fad lagde jeg 2 løg skåret i både, en håndfuld små tomater (de største blev skåret i både) samt 4-5 æbler med skræl i både. Herligheden blev drysset med timian, salt og peber samt vendt med 1 spsk. rapsolie, inden fadet røg i ovnen ind til kalkunbrystet. Der blev rørt et par gange undervejs og fadet blev taget ud efter ca. 30-40 minutter og holdt varmt. Der blev serveret Hasselback kartofler til, men det kunne have været en hvilken som helst form for kartofler lavet i ovnen. Vi tog en smule af skyen fra kalkunbrystet og anvendte det som dyppelse. Det var lækkert.
Resten af kalkunbrystet ender i hjemmelavede burgere...tror jeg :-).
Lange hat mir die Energie gefehlt und auch Ideen, aber langsam spüre ich, dass sich was tut und ich geniesse es in meiner Küche "zu spielen". Gestern Abend hat es uns sehr geschmeckt.
Ich nahm ein Stück Putebrust und habe es mit 2-3 Essl. flüssiger Honig beschmiert. Mit Thymian, Salz und Pfeffer bestreut und anschliessend mit Baconscheiben belegt. Ab im Rohr bei 200 Grad für 45-60 Minutten. In einen anderen feuerfesten Schüssel habe ich Scheiben/Boote von 2 Zwiebeln, 4-5 Apfeln und ein handvoll kleine Tomaten gelegt. Alles schön mit Thymian, Salz und Pfeffer bestreuen und mit 1 Essl. Öl mischen und dann ab ins Rohr für 30-40 Minutten. Ich habe Kartoffeln aus dem Rohr dazu serviert und wir haben ein wenig von der Brühe als Sosse genommen.....war ganz lecker.
Den Rest Pute werde ich wahrscheinlich für Burgermachen nehmen.
1 kommentar:
mmmmmh sieht das lecker aus. Mir geht es im Moment so wie Dir, ich habe das Gefühl mit dem kochen viel kraft zu tanken ;o))
Dein Rezept ist notiert und wird ausprobiert , vielen Dank!
LG
Sonja-Maria
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