18 september 2007

I blommens tegn - Tag der Pflaume

Jeg har tilbragt en stor del af dagen i køkkenet sammen med en stor kasse sveskeblommer, som jeg startede med at hente hos Søren og Lars.


Inden jeg kørte hjemmefra, havde jeg besluttet mig for, at jeg i hvert tilfælde ville lave blomme-æble-chutney. Så måtte jeg se, hvor mange blommer der var og så ellers beslutte mig for, hvad der skulle ske med dem. Marmelade.... måske skulle nogle syltes.

Jeg er endt op med at have sat 6 glas i sving med rødvinssyltede blommer - de skal ha' en opkog torsdag, inden jeg kan sige, de er færdige.

Derudover blev det til 8 glas sveskeblomme marmelade med vanille i samt 10 glas æble-blomme chutney og der røg også lige 3 poser med udstenede blommer i fryseren.

Jeg er træt, men rigtig godt tilfreds......mit gemme-til-vinteren-gen er tilfredstillet ;-)). For mig er det på samme tid et arbejde og en fornøjelse; jeg nyder at sylte og henkoge, at se glassene så tæt sammen i skabet, at gemme sommeren på glas, som vi kan nyde hele en mørke tid g jeg føler mig ofte alene med den lyst....kender ikke mange, som selv sylter. Det er da superskønt at vide, hvad man propper i munden...eller hvad?Heute ist Tag der Pflaume. Ich habe Pflaumen bei meinem Bruder geholt. Ganz viele.
Ich hatte mich schon für Apfel-Pflaumen-Chutney entschlossen, aber da waren noch so viele da...so habe ich 6 Gläser mit Pflaumen in Rotwein (mit Zucker und Zimt aufgekocht) gemacht, 8 Gläser Marmealde und 3 Tüten habe ich in der Gefriertruhe gelegt.
Fix und fertig bin ich, aber sehr zufrieden. Mir macht es grossen Spass in der Küchen zu stehem....Marmeladen, Saft, Saures....es ist doch im Winter herrlich solche Sachen auf dem Tisch zu bringen.


1 kommentar:

Barbara sagde ...

Mmmh, das sieht lecker aus...ich mag es auch im Winter Köstlichkeiten aus dem Sommergarten zu servieren. Heute hat ma ja so viele verschiedene Möglichkeiten Früchte und Gemüse aufzubewahren.
Zudem gibt das auch ganz tolle Geschenke, denn nicht alle Frauen (oder Männer) stehen gerne in der Küche ;-) !
LG, Barbara