Mit liv med nål, tråd, uld og andre gode ingredienser til afslapning. Mein Leben mit Nadel, Faden, Wolle und anderen guten Zutaten zum Entspannen.
30 september 2007
19-2007
Resultatet blev dette par sokker, som er strikket på pind 2½ - på mine ynglingspinde fra Clover. Sokkerne er strikket med 64 masker og vejer 73 gram.
I stedet for rib har jeg strikket et vaffelmønster, som går igen på forsiden af skaftet og foden.
Vaffelmønster : 2 pinde strikkes med 2 ret, 2 vrang, derpå 2 pinde med ret.
På hælens klappe har jeg ligeledes strikket vaffelmønster og hælen af en kombination af en buet hæl og en lige hæl. Den er jeg blevet ret tilfreds med.
Mir sind gestern Abend noch ein paar Socken vom Nadeln gehüpft und zwar aus dem Sommer Abo. Ich habe mir den Strang ausgesucht, der mir am wenigsten gefiel - mir ist die gelbe Farbe ganz einfach viel zu gelb und grell im vergleich mit den anderen Farben, die eher pastelfärbig sind. Die Wolle liess sich aber wunderschön stricken und ich bin im Winter "Verkehrs-sicher" :-)
Gestrickt habe ich mit 64 Maschen und die Socken wiegen 73 Gram.
Egern - Eichhörnchen
23 september 2007
Pærer - Birnen
Hjemme igen gik jeg straks i gang ......fandt henkogningsglas frem, begyndte at koge en sukkerlage med vanilje alt imens jeg skrællede pærer på livet løs.
Lige nu står der 7 glas i ovnen og er ved at køle af.
Der er stadig en masse pærer - en stor del spiser vi nok bare; men jeg skulle måske også prøve at lave en lille portion marmelade med æbler og pærer - jeg så en opskrift i den grønne fra Tørsleff.
Ich bin heute Vormittag mit dem Rad zu Vibeke und Michael gefahren - habe dort eine grosse Plastikbeutel von mit Birnen geholt. 7 Gläser habe ich gerade eingemacht und es gibt noch eine Menge Birnen, die wir wahrschienlich so essen werden.....oder soll ich noch Marmelade aus Birnen und Apfeln kochen?
20 september 2007
Æblekage med chokoladestykker og æblesne - Apfelkuchen mit Schokolade und Apfelschnee.
- 150 g smør
- 3 dl sukker
- 1 tsk. vanilje
- 5 æg, medium størrelse
- 1 dl minimælk
- 4½ dl mel
- 1 tsk bagepulver
- 2-4 æbler
- 50-100 g mørk chokolade
- evt. lidt lavendelsukker.
Sukker, vanilje og smør røres skummende hvidt og æggene tilsættes. Rør til sukkeret er helt opløst og du har en skummende masse. Tilsæt sigtet mel og bagepulver sammen med mælken. Fyldes i en smurt springform 26-28 cm i diamter.
Skræl æblerne og skær dem i både og fordel dem over dejen og knæk chokoladen i småstykker og strø dem ligeledes over kagen. Drys med lavendelsukker/rørsukker.
Bages midt i ovnen ved 190 grader i ca. 30 minutter.
Serveres med kold æblesne
Æblesne: kog en let og luftig æblemos og lad den køle af. Pisk 1½ æggehvide (pastauriseret) med 75 g flormelis, skal piskes helt stift og tilsæt æblemosen lidt ad gange og pisk hele tiden. Tilsæt så meget æblemos, som du synes er passende. Efter sigende skulle æblesne kunne fryse (med omrøringer hver ½ time), men det har jeg ikke prøvet. Det er mit første, men ikke sidste bekendtskab med æblesne.
Kender du æblesne? Jeg havde aldrig hørt om det før jeg stødte på det i Camilla Plums bog "Sødt". Det MÅTTE simpelthen afprøves :-). Jeg læser koge- og bagebøger, som andre læser krimier.......herligt med inspiration.
Efterskrift: Check om kagen er bagt, min blev færdig på den angivne tid, men den er blevet bagt af Angela, som måtte bage kagen 1 time.- 200 g Butter
- 300 ml Zucker
- 1 Teel. Vanilezucker
- 5 Eier, Grösse medium
- 100 ml Magermilch
- 1 Teel. Backpulver
- 450 ml Mehl
- 2-4 Apfeln
- 50-100 G dunkle Schokolade
- etwas Zucker zum bestreuen (ich habe Lavendelzucker genommen)
Butter mit Zucker und Vanillezucker gut verrühren und die Eier zugeben. So lange schalgen bis die Zucker sich aufgelöst hat und alles schön schaumig ist. Mehl und Backpulver sieben und mit Milch unterrühren.
Im Springform geben. Schokolade klein schneiden und Apfeln schällen und klein schneiden und auf dem Teig verteilen. Mit Zucker leicht bestreuen.
Bei 190 Grad ungefähr 30 Minutten mittem im Rohr backen.
Mit kalten Apfelschnee servieren.
Apfelschnee: Apfelmus leicht und locker kochen und abkühlen lassen. 1½ Eiweiss steif schalgen und mit 75 Gram Puderzucker weiterschlagen. Apfelmus löffelweise dazugeben während noch weitergeschlagen wird. So viel Apfelmus unterrühren wie der Schnee aufnehmen kann. Apfelschnee kann angeblich als Eis auch eingefroren werden - alle 30 Minutten umrühren. Habe ich aber nicht ausprobiert.
Viel Spass.
Nachtrag: Angela hat 1 Stunde Backzeit gebraucht.
19 september 2007
Inspiration...
Glostrup Quilterne
18 september 2007
I blommens tegn - Tag der Pflaume
Inden jeg kørte hjemmefra, havde jeg besluttet mig for, at jeg i hvert tilfælde ville lave blomme-æble-chutney. Så måtte jeg se, hvor mange blommer der var og så ellers beslutte mig for, hvad der skulle ske med dem. Marmelade.... måske skulle nogle syltes.
Jeg er endt op med at have sat 6 glas i sving med rødvinssyltede blommer - de skal ha' en opkog torsdag, inden jeg kan sige, de er færdige.
Derudover blev det til 8 glas sveskeblomme marmelade med vanille i samt 10 glas æble-blomme chutney og der røg også lige 3 poser med udstenede blommer i fryseren.
Jeg er træt, men rigtig godt tilfreds......mit gemme-til-vinteren-gen er tilfredstillet ;-)). For mig er det på samme tid et arbejde og en fornøjelse; jeg nyder at sylte og henkoge, at se glassene så tæt sammen i skabet, at gemme sommeren på glas, som vi kan nyde hele en mørke tid g jeg føler mig ofte alene med den lyst....kender ikke mange, som selv sylter. Det er da superskønt at vide, hvad man propper i munden...eller hvad?
Heute ist Tag der Pflaume. Ich habe Pflaumen bei meinem Bruder geholt. Ganz viele.
Ich hatte mich schon für Apfel-Pflaumen-Chutney entschlossen, aber da waren noch so viele da...so habe ich 6 Gläser mit Pflaumen in Rotwein (mit Zucker und Zimt aufgekocht) gemacht, 8 Gläser Marmealde und 3 Tüten habe ich in der Gefriertruhe gelegt.
Fix und fertig bin ich, aber sehr zufrieden. Mir macht es grossen Spass in der Küchen zu stehem....Marmeladen, Saft, Saures....es ist doch im Winter herrlich solche Sachen auf dem Tisch zu bringen.
17 september 2007
Travel Bag
Jeg havde også syet denne Travel Bag i A4 størrelse og lagt den med i kurven. Vi stod for et par år siden sammen på Fanø Festivalen og kikkede på et mønster til en lignende sag, men fik det aldrig købt; men jeg har selv modtaget en Travel Bag i gave, og brugte den som udgangspunkt.
16 september 2007
Æblehøst - Apfelernte
Der sidder stadigvæk en mindre masse tilbage på træet. De bliver plukket lidt efter lidt, når jeg skal lave chutney og måske kan jeg også nå at koge gele af de aller mest grønne. Uhm, den hjemmelavet æblegele smager, så englene begynder at synge.
12 september 2007
18/2007
Strikket på pind 2½ med metalpinde. Garnforbrug 71 gram og med 64 masker. Jeg startede med 2 vrangpinde, så rib med 2 ret, 2 vrang 15 pinde og til slut 2 pinde vrang, inden jeg blot strikkede glat - jeg forsøgte første med et enkelt mønster, men jeg syntes, det så rodet ud og valgte den hurtige og nemme løsning.
06 september 2007
Burgerboller - Grosse Brötchen
- 50 g gær
- 2 dl vand
- 1½ dl minimælk
- 3 tskf. rørsukker
- 1 tskf. salt
- ½ dl olie
- 1 æg
- 1 håndfuld speltflager
- 1 håndfuld havregryn
- 100 g pizzamel
- ca.500 g hvedemel.
Rør gæren ud med lunkent vand, tilsæt mælk, sukker, salt, olie og æg. Rør sammen. Tilsæt derpå speltflager, havregryn og pizzamel og slut med at tilsætte hvedemelet. Tilsæt kun så meget mel, at du står med en smidig ikke-klæbende dej. Ælt grundigt og stil dejen tildækket til hævning i ca. ½ time eller til dobbelt størrelse. Slå dejen ned. Del dejen i 12 lige store dele og form dem til boller, som trykkes flade (1-1½cmi højden) og lad dem hæve i ca. ½ time. Varm ovnen op til 225 grader. Bollerne pensles med mælk og drysses med lidt havregryn, inden de sættes midt i ovnen og bages 11-13 minutter.
God fornøjelse.
Hast du Lust selber mal Brötchen für Burgers zu backen? Habe ich heute getan; ich backe gerne und finde, dass das Brot viel besser schmeckt. Für 12 Brötchen habe ich folgendes gebraucht:- 50 g Hefe
- 200 ml lauwarmes Wasser
- 150 ml Milch
- 3 Teel. Rohrzucker
- 1 Teel. Salz
- 50 ml Öl
- 1 Ei
- 1 handvoll Haferflocken
- 1 handvoll Dinkelflocken
- 100 g Pizzamehl
- ungefähr 500 g Weizenmehl.
Aus den Zutaten einen Hefeteig vorbereiten. Nur so viel Mehl nehmen wie nötig und den Teig gut durchkneten. 30 Minuten zugedeckt gehen lassen. Den Teig in 12 teilen und Brötchen formen. Auf dem Blech legen und flach drücken (1-1½ cm hoch) und zugedeckt nochmals 30 Minuten gehen lassen. Mit Milch bestrichen und ein paar Haferflocken drauf bestreuen.
Bei 225 Grad für 11-13 Minuten mitten im Ofen backen.
Gutes gelingen und viel Spass.
Fiskedag
Det var fiskedag og dermed også festdag i går. Vi har aldrig været de store fiskespisere...i lange perioder kom der slet ikke fisk på bordet, hvis man da lige ser bort fra tun og makrel på dåse ;-)
I begyndelsen af 2004 stiftede vi bekendtskab med Skagenfood og har siden da fået leveret fisk fast 1 gang hver anden uge. Til at starte med var det noget af et eksperiment, men det har ændret sig til, at det er en dag, vi alle 3 glæder os til. En festdag....eller som Malthe og Lars ofte siger "det er som at gå på restaurant"....Ofte skal der en sjat vin i sovsen og vi får et glas til maden. Og da retterne ikke kun er en fryd for ganen, men så sandelig også for øjet, så føles det som en festdag.
I går stod den på laksefarseret ising med purløg sovs samt en saute af spinat, løg og tomat. Opskriften finder du her. Du kan i øvrigt finde rigtig mange lækre opskrifter på Skagenfoods hjemmeside......og nej, jeg får ikke noget for reklamen ;-))
Nachträglich am 7/9 geschrieben:
Ich habe schon ein paar Kommentare zu diesem Beitrag gekriegt. Es ist nicht Hering, sondern Kliesche/Limande mit Lachs. Mit Salz und Pfeffer bestreuen und ein Schuss Weisswein im feuerfesten Form und dann zugedeckt bei 200 Grad garen - dauert 10-15 Minuten. Die Brühe vom Fisch aufkochen lassen, etwas Sahne dazugeben und mit Salz und Pfeffer abschmecken. Vor dem servieren viel Schnitlauch unterrühren. Das schmeckt und lässt sich schnell vorbereiten.
05 september 2007
Aftenhimmel
Kalkunbryst med æble-tomat fad - Pute mit Apfel und Tomaten
Kalkunbrystet blev smurt med 2-3 spsk. flydende honning, drysset med timian, salt og peber og derpå dækket til med baconskiver (ca. ½ pakke) og lagt i et ildfast fad. 200 grader i ovn 45-60 minuter. I et andet fad lagde jeg 2 løg skåret i både, en håndfuld små tomater (de største blev skåret i både) samt 4-5 æbler med skræl i både. Herligheden blev drysset med timian, salt og peber samt vendt med 1 spsk. rapsolie, inden fadet røg i ovnen ind til kalkunbrystet. Der blev rørt et par gange undervejs og fadet blev taget ud efter ca. 30-40 minutter og holdt varmt. Der blev serveret Hasselback kartofler til, men det kunne have været en hvilken som helst form for kartofler lavet i ovnen. Vi tog en smule af skyen fra kalkunbrystet og anvendte det som dyppelse. Det var lækkert.
Resten af kalkunbrystet ender i hjemmelavede burgere...tror jeg :-).
04 september 2007
Fabel sokken
Garnet er lækkert at strikke med og det er bare herligt med et par vilde sokker.
02 september 2007
Æbletærte - Apfelpie
Tag 1 kg æbler, skræl dem og skær dem i både. I en skål har du blandet ca. 100 g sukker (måske lidt mere, måske lidt mindre, alt efter hvor søde eller sure dine æbler er) med 1-2 spiseskefulde mel samt 1-2 teskefulde kanel (efter smag). Du kan eventuelt også tilsætte en håndfuld rosiner. I denne blanding hælder du dine æblebåde og vender dem godt rundt, inden du hælder det hele i et smurt ildfast fad. Svarende i størrelse til en stor springform eller tærtefad.
Til låget blander du 125 g smør med 125 g mel og 125 g sukker og rører det med håndpiskeren, indtil du har en grynet masse. Det kommer lige pludselig.. Hæl denne smuldredej på æblemassen og bag den ved 200 grader midt i ovnen i ca. 30-35 minutter, til æblerne er møre og dejen er smuk gylden.
Serveres lun med flødeskum eller creme fraiche til. En rest kan lunes i mikroovn dagen efter.