24 februar 2008

Kringle - Hefekranz

Har du mon lyst til at prøve et stykke af denne kringle? Den hører også til blandt de faste og sikre opskrifter her i huset. Opskriften har været i min tidligere blog, men her kommer den lige en gang mere.

  • 200 g smør
  • 400 g mel
  • 50 g sukker
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 1 knivspids salt

Fyld af

  • 75 g smør
  • 75 g sukker
  • 2-3 æbler i små stykker
  • 5-7 knuste makroner
  • 1-2 spsk. havregryn, eventuelt ristet
  • evt. en rest marcipan, revet eller i småstykker

Opløs gæren i spsk. vand og sukkeret. Ælt ingredienserne til en ensartet dej - jeg smelter ikke smøret.

Rul dejen ud på et godt melet bord til ca. 60 x 25 cm.

Bland en remonce af sukker og smør. Smør denne midt på den udrullede dej. Fordel æblestykkerne samt makronerne og slut med havregryn samt evt. marcipan.

Fold siderne godt op og tryk lidt til. Du kan også pensle med lidt sammenpisket æg. Nu former jeg forsigtig stangen til en hestesko og placerer den på min bageplade (med bagepapir på) og lader kringlen hæve i ca. 30 minutter. Den hæver ikke meget op! Eller du kan vælge at sætte den i køleskabet natten over og først bage næste dag eller morgen. Husk blot at sætte godt med husholdningsfilm over, så dejen ikke tørre ud. Tag kringlen ud af køleskabet, når du tænder for ovnen, så den lige kan komme sig lidt ved stuetemperatur.

Pensles med æg, drysses med hakket mandler/hasselnødder og drysses med tesukker inden bagning.

Bages ved 175 grader i 30 minutter.

Kan fryses og lunes.

Vielleciht hast du auch Lust mein Hefekränzchen zu probieren. Es gehört auch zu den Rezepte, das ich gerne nehme.

  • 200 g Butter, nicht geschmolzen
  • 400 g Mehl
  • 50 g Hefe
  • 50 g Zucker
  • 2 Eier
  • 1 Messerspitze Salz

Für die Füllung

  • 75 g Butter
  • 75 g Zucker
  • 2-3 Apfeln, kleingeschnitten
  • 5-7 Nussmakronen
  • 1-2 Essl. Haferflocken
  • Eventuel 1 Rest Marzipan, kleingeschnitten und gerieben

Hefe mit Zucker und 1 Essl. Wasser glattrühren und einen geschmeidigen Hefeteig kneten.

Auf bemehlten Tisch ausrollen - ungefähr 25 x 60 cm.

Für die Füllung Butter und Zucker zusammenrühren und in der Mitte des Teigs verteilen. Apfel und Nusmakronen-stückchen obendrauf und zum Scluss mit Haferflocken bestreuen. Die Seiten überfalten und leicht zudrücken und aufs Backblech legen und als Kranz formen.

Du kannst den Backblech mit Haushaltsfolie (? - ganz dünn und wasser und luftdick) zudecken und im Kühlschrank über Nacht stellen. Oder du kannst den Teig ungefähr 30 Minutten gehen lassen - geht kaum hoch!.

Mit Ei bestreichen und mit gehackter Nüsse/Mandeln und Hagelzucker bestreuen.

Bei 175 Grad 30 Minutten backen.

Geht auch zum einfrieren.

Ingen kommentarer: