22 august 2018

Sommerferie–Portugal

IMG_9088IMG_9043

Det var ikke lige i år, man havde brug for at rejse sydpå. Men det var jo ikke til at vide, da vi i starten af året planlagde vores sommerferie. Det går nok hen og bliver en af den slags ferie, som vi aldrig kommer til at glemme af flere årsager.

Kort efter vi var ankommet, udbrød der skovbrand ca. 30-40 km væk fra os, inde i landet. Men det er voldsomt og det er man ikke i tvivl om, når man på den afstand har kunnet ane lugten af røg, set de tunge røgskyer (foto ovenover til højre) lægge sig som en dyne og sløre solen og senere da asken dryssede ned på borde og stole, på strandens sand og i havet og pludselig hele tiden kunne lugte røg. Det blev alt sammen meget mærkbart, da brandene sprang videre og pludselig var 10 km fra os. Det gjorde ferien til mere end blot en ferie. Vi var turister, men det blev også en tid til mange snakke og tanker om/til de mange mennesker, som i baglandet mistede alt og til beundring for alle de mennesker, som knoklede for at få styr på brandene i det knastørre og varme land. Skæbnen ville, at det blev rasende varmt, især i baglandet og blæsende. Så brandene blussede op ad flere omgange.

IMG_9091

Men uanset hvad så var naturen så smuk – man skulle ofte blot abstrahere fra de mange mennesker på stranden. Det er bestemt et land, vi gerne vil se meget mere til. Alle var hjælpsomme og venlige. Og vi boede skønt på et lille sted med blot 10 værelser med bare 120 meter til stranden.

IMG_E9191IMG_E9192

Min fingerbøl samling blev udvidet med 2 styks denne sommer. Yngstesønnen medbragte et fra den græske ø Lesbos og selv havde jeg et med hjem fra Praia Da Rocha, som området hed.

IMG_E9200IMG_9186

Ingen ferie uden et håndarbejde. Jeg havde medbragt et par nøgler bomuldsgarn samt et lille Fru Zippe broderi. Hækletøjet, som er blevet til et gæstehåndklæde, er blevet færdigt. Det var et lækkert mønster at hækle og får sikkert genvalg. Broderiet er i skrivende stund næsten færdigt. Jeg har bare ikke besluttet mig for, hvordan jeg skal montere det.Oprindeligt er det en nålepude. Men jeg hælder nok mere til at montere det som del i en projekt pose eller en pose…..tænke, tænke.

2 kommentarer:

Angelikas quilts and knits sagde ...

hej kære Anne-Mette,
dejligt at I har kunnet nyde ferien :-) Hvem havde lige set at sommeren 2018 ville være så god ved os. Uanset hvad, så er det altid dejligt at komme væk hjemmefra og opleve andre kulturer, mad og meget mere.

knus
Angelika

Evi sagde ...

Hallo Anne-Mette,
wir waren im Juli in Portugal an der Algarve zum elften Mal und es war wieder schön. Ich hoffe, dir hat es auch gefallen.
Liebe Grüße
Evi