09 maj 2007

Kartoffelsuppe


Heute hatte ich Lust auf was einfaches und schnelles und ohne zu viel Fleisch. Im Garten steht der Schnittlauch und das schmeckt ja lecker im Frühling. Ich habe die Suppe auf Kartoffeln und Frühlingszwiebeln gekocht, puriert und mit Salz, Pfeffer, etwas magere Milch und ein Schuss Weisswein abgeschmeckt. Am Tisch in kleinen Schüsseln waren feingehackter Schnittlauch, getrockneten Tomaten und gebratenen Bacon Häppchen. Dazu gab es Brot. Guten Appetit :-)
I dag skulle det være nemt, hurtigt og gerne uden alt for megen kød. I haven står purløgen flot nu´. Netop nu smager den også allerbedst - frisk og sprød. Så der blev kogt suppe på kartofler og forårsløg, som blevet pureret. Derefter blev det smagt til med salt, peber og en slat hvidvin og fortyndet tilpas med minimælk og varmet godt igennem. På bordet blev suppen serveret med små skåle med henholdsvis hakket soltørrede tomater, klippet purløg og ristet bacontern. Lunt brød og vupti var aftensmaden færdig.

Ingen kommentarer: