Luksus kringle.
400 g mel.
200 g smør/margarine.
50 g sukker.
50 g gær.
2 æg.
1 knivspids salt.
Gæren opløses i 1 spiseskefuld vand og sukkeret og det hele æltes derefter til en dej. Dejen rulles ud til ca. 60 cm x 25 cm - check løbende under udrulningen, at dejen ikke hænger i bordet. Jeg drysser rundhåndet med mel på bordet, da dejen er fed.
Af 75 g smør og 75 g sukker røres nu fyldet, som smøres midt ned af dejen. Herpå lægges tynde æblebåde af 2-3 æbler - gerne syrlige hvis muligt og der knuses 5-10 makroner over dette. Jeg drysses ofte også 1-2 spiseskefuld. havregryn på, eventuelt ristet let på tør pande og samme mængde kirsebærlikør eller solbærlikør (kan dog udelades).
Fold siderne over fyldes og tryk enderne godt til. Her plejer jeg at forme kringle, så den kommer til at passe til min bageplade - jeg lægger den som en hestesko - og til slut trykker jeg den en smule flad. Nu kan du enten vælge at stille kringlen i køleskab natten over - så skal du dække pladen godt til med husholdningsfilm og lader kringle komme ud af køleskabet 1 times tid inden bagningen næste dag- eller du stiller den til hævning ½-1 time. Den vil ikke hæve voldsomt meget, blot en smule. Inden bagningen pensler du kringlen med et sammenpisket æg, drysser med hakket mandler eller hasselnødder og til slut rundhåndet med perlesukker.
Bages ved 200 grader i 25-30 minutter.
God fornøjelse. Kringlen kan fryses og lunes ved serveringen.
Geburtstags Kranz.
400 g Mehl
200 g Butter
50 g Zucker
50 g Hefe
2 Eier
1 Messerspitze Salz.
Hefe mit 1 Esslöffel Wasser und das Zucker auflössen und mit den restlichen Zutaten zu einen Hefeteig bearbeiten. Vielleicht ein wenig mehr Mehl dazu geben. Den Teig auf bemehlter Fläche auswellen - ungefähr 60 x 25 cm. Drauf achten, dass der Teig nicht am Tisch klebt. Ich verwende reichlich Mehl, weil der Teig ja viel Butter in sich hat.
Füllung aus 75 g Butter und 75 g Zucker rühren. Dies auf der Mitte des Teigs entlang schmieren. Dadrauf verteilst du dünne Apfelscheiben von 2-3 Äpfeln, sowie 5-10 zerdrückte Nussmakronen und zum Schluss gebe ich oft 1-2 Essl. Haferflocken (eventuelt auf einer heisse Pfande leicht gerostet) und 1-2 Essl. Kirschlikör oder anderen Obtslikör drauf.
Jetzt die Seiten über die Füllung falten und die Seiten gut verschliessen/zudrücken. Den Kranz auf's Blech legen und formen wie es dir gefällt. Ich drücke den Kranz immer im Form und auch ein wenig flach. Jetzt entweder 30-60 Minutten gehen lassen oder mit Folie gut zudecken und im Kühlschrank über Nacht stehen lassen. 1 Stunde vor dem backen aus dem Kühlschrank nehmen.
Der Teig geht nicht sehr auf.
Mit Ei bestreichen und mit gehackter Mandeln oder Hasselnüsse bestreuen und zum Schluss mit Hagelzucker bestreuen.
25-30 Minutten bei 200 Grad backen.
Guten Appetit und viel Spass.
Lässt sich auch einfrieren.
4 kommentarer:
Herzlichen Dank für das Rezept. Ich freue mich darüber, denn in zwei Wochen hat mein Sohn auch Geburtstag!
Lieben Gruss,
Barbara
Liebe Anne-Mette,
vielen Dank für das Rezept - ich werde es auf jeden Fall ausprobieren! Mir läuft jetzt schon das Wasser im Munde zusammen...
Einen schönen Tag dir
Gabriele
Hej!
Wow, den kringle ser rigtig god ud - håber at du læser dansk :-)
Jeg ELSKER mad og har også en blog, du er velkommen forbi hvis du har lyst...
Mange hilsner
Newyorkerbyheart
www.newyorkerbyheart.blogspot.com
Hej Anne-Mette
Superlækker din kringle, desværre ikke kaloriefattigere end min udgave. SUK.
Din blog kendte jeg ikke før, men fra nu af, følger jeg med!
Glade hilsner fra
Laila i Schweiz
Send en kommentar