06 januar 2010

Jeg lader mig ikke kue af en surdej!

I dag har jeg bagt to herlige brød med et blanding af ølandshvede og almindelig hvede samt surdej. Det var nu ikke helt uden hindringer, det med surdejen.
Jeg havde sat en surdej over, som jeg har passet og plejet, omrørt og snakket med - helt efter bogen. og de fleste dage endda med orøring både morgen og aften. Men nej, hvad var takken? De første dage, så det ellers så lovende ud. Surdejen skummede let og duftede rigtig godt. Men det holdt ikke tiden ud og jeg endte med at hælde den ud, skolde skålen og sætte en ny surdej over. Denne gang lavede jeg et miks af Claus Meyers, Camilla Plums og min egen måde at lave surdej på, så det nærmede sig surdejen i Meyers brødbog.
Det blev godt og i dag bagte jeg så brød og brugte for en gangs skyld også min bagesten i ovnen. Min bagesten er rund og passer ikke helt godt på bagepladen; det er nok derfor, jeg ikke bruger den så tit. Men det giver altså et godt brød.

Et krus kaffe og en skive af det friskebagte brød, endnu lidt lunt. Så behøver jeg ikke mere.

10 kommentarer:

Helle : sagde ...

Det ser altså også lækkert ud !

sjoko sagde ...

Dit brød ser bare lækkert ud - tænderne løber allerede i vand!
Og jeg kan godt forstå hvis du ikke husker mig - jeg hedder Annelise og var bare på HAV 11 måneder som en del af min uddannelse.... Hjælper det?

Angelika sagde ...

Det ser laekkert ud :-)
Knus
Angelika

mausimom's sagde ...

Das sieht soooo lecker aus!!

Birgitta sagde ...

Vad gott det brödet ser ut. Roligt att du vill vara med i min utlottning.
Här har vi så kallt -28 att jag funderar på att kunna gå i ide. Tycker inte om kylan. Snön däremot går bra.
Kram Birgitta

Maria sagde ...

Det er lige så tænderne løber i vand!

sjoko sagde ...

Jeg er farmaceut og var hos dere i 1985/1986 - det føles som om det er vældig længe siden. Jeg var sammen med en som hed Mette. Håper det kan hjælpe lidt - ellers må jeg næsten bare sende et billede :o)

Peg - Happy In Quilting sagde ...

Hi Anne-Mette....I received your comment about the OPAM challenge....have added you to the list but I did not receive the email could you please send me your email address...
thanks a lot Peg

Amelie sagde ...

Mmmmh, laekkert! Saadan et broed bagt med surdej er noget dejligt, saerligt naar det er lunt. Jeg elsker ogsaa at bage broed, hvad der i oejeblikket paa grund af den kulde, ogsaa varmer huset. ;-)))
Hilsen Amelie

Una sagde ...

Brødet ditt ser helt fantastisk godt ut, Anne-Mette. Håper forkjølelsen er å retur:) Klem, Una